Vytvořili jsme složitý svět. Naučili jsme se ho vnímat jako něco těžkého, plného překážek, omezení a strachů. Od základní školy nás učí myslet téměř jen logicky. Řeknou nám, co je možné a co není. My si všechno uložíme do paměti jako programy a podle toho v životě fungujeme. Jsou to zároveň i filtry, které nám propouští jen to, co je pro nás uvěřitelné. Ale vše se dá změnit, stačí být tvůrce svého života a nikoli oběť událostí kolem.

Jak to funguje? 

Ty a vše kolem Tebe je tvořeno energií, která na Tebe různými způsoby reaguje a ne jen na Tebe, ale na vše. Vše je protkáno inteligentní energií. Celý vesmír reaguje na Tvé výstupní informace a tvoří na ně reakce. Zjednodušené přirovnání může být například, když tvoříš keramickou misku. Hrnčířský kruh se otáčí, někde zatlačíš do hlíny a ona se začne formovat. Podle toho, jak silně a jakým směrem tlačíš, se pak tvoří tvar misky. Na tvarování své reality, využíváš více prostředků, než jen fyzického tlaku. Reaguje na Tvé myšlenky, emoce i nálady, a to nejen v hlavě, ale v celém těle.

Představ si, že je celé Tvoje tělo anténa, která slouží k vysílání i přijímání informací. K vědomému řízení své reality budeš potřebovat, aby celá Tvoje vysílačka vysílala stejné, nebo velmi podobné informace. Například pokud si přeješ mít krásný partnerský vztah, o kterém vysíláš informaci mozkem, ale myslíš si o sobě, že máš třeba moc velké břicho, divný nos a podobně, tak Tebou kritizované části těla budou vysílat úplně jinou informaci, smutnou, hněvající se, odmítavou… K informaci o krásném vztahu se připojí i jejich informace a vznikne nějaký výsledek.

Jak se naladit na štěstí?

  • Buď tvůrce

Měj neustále na paměti, že svůj život utváříš jen ty. Každým okamžikem z tebe jdou informace o tom, co budeš prožívat. Pokud se ti děje něco, co nechceš, ber to jako projev něčeho, co se v tobě skrývá, právě se to ukazuje v tvé realitě a můžeš to začít měnit. Způsobů existuje určitě mnoho. Například vizualizace se záměrem vidět a změnit příčinu té situace. Vedené meditace jsou další možností. Nebo terapie zaměřující se tímto směrem.

  • Miluj se

Pociťuj vděčnost za to, že tu můžeš žít, že máš krásné tělo. Miluj ho a pečuj o něj tak, aby bylo šťastné. Miluj to, jaký jsi, když se ti něco nelíbí, jsi tvůrce – proměň to.

  • Spoj se s přírodou

Jsi dítě planety Země, chovej k ní úctu, pečuj o ni, spoj se s ní. Zajdi si do přírody, vypni telefon a vnímej každou rostlinu, strom i zvíře. Tady jsi skutečně ve spojení a celá tvá bytost je obklopená léčivou energií. Může se stát, že jsi uspěchaným životem a používáním technologií trochu zapomněl jak na to. To nevadí, máš to v sobě a časem si vzpomeneš. Až ucítíš hezký pocit v oblasti hrudníku, propojení začíná…

  • Dopřávej si krásné jídlo

Jídlo není jen pevnou stravou pro tvé tělo, nese v sobě i spoustu informací, které potom vyzařují z tvé bytosti. Maso i mléko utrápených zvířat z velkochovů přenesou tyhle těžké energie i do tebe a budou se projevovat. Na slunci pěstovaná rostlinná strava však přináší krásné energie. Třeba nějaké ovoce ze zahrady, kolem kterého poletovaly včelky, hráli si motýli a zpívali ptáci, přináší do tvého života radost. Smoothie z divokých bylin prohlubuje spojení s přírodou, čistí a léčí. Vybírej si vědomě, co sníš, je to jedna z klíčových cest ke štěstí.

  • Miluj všechny bytosti

Nezadržuj v sobě křivdy a hněv. Neubližuj ani myšlenkou. Jsi přece tvůrce a víš, že to ke štěstí nevede. Najdi si cestu, jak respektovat všechny bytosti a žádné svým chováním, nebo jednáním neubližuj. Tento postoj promění energie, které z tebe vyzařují a bude měnit celý Tvůj život ke štěstí.

Štěstí se nehledá, ale tvoří. Teď už znáš základní a ozkoušené klíče k jeho tvorbě. Nejlepší čas, kdy s nimi začít je právě teď.